Refleksjonsnotat – Arne Krokan

I dette innlegget skal jeg ta for meg en kort oppsummering av den første delen i DIG2100, Digital Markedsføring, forelest av Arne Krokan. Denne første delen av faget har vært veldig spennende, men også bydd på utfordringer.  

Gjennom den siste måneden har jeg og mine medstudenter i dette faget fått i oppgave å skrive to blogginnlegg i uken. Temaene på disse blogginnleggene er relatert til forelesningene som Arne Krokan har holdt. Jeg må ærlig innrømme at det var tungt i starten å skrive blogginnlegg, da dette var helt uvandt og ukomfortabelt. Men etter hvert som man lager innlegg og får tilbakemelding på disse, så blir man vandt til det, og det er en veldig fin måte å faktisk lære seg stoffet.

Hva har jeg lært?

Gjennom den siste måneden med forelesninger fra Krokan, har vi vært innom flere temaer. Under er en liten liste over de forskjellige temaene vi har vært innom:

  • Kompliserte samspill
  • Kunstig Intelligens – roboter
  • Digitale Plattformer
  • VR/AR
  • 3D printing
  • Blokkjede (kryptovaluta)
  • Filterbobler / ekkokammer
  • Digital transformasjon

Av alle disse temaene så må jeg si at kunstig intelligens og VR og AR har vært mest interessant. Dette er nok mye fordi jeg har lest mye artikler og nyheter om hvordan disse teknologiene har begynt, og kommer til å påvirke samfunnet i den kommende fremtiden.

Så hva kan konsekvensene av det jeg har lært bli?

Mye av det vi har lært om med Arne Krokan kommer til å bli, og er relevant i forhold til hvordan samfunnet utvikler seg. Med tanke på kunstig intelligens, så har vi så vidt sett toppen av isberget. Denne teknologien kommer til å prege samfunnet vårt i mange år fremover. Kunstig intelligens har blitt så fremtredende allerede i dag at man begynner å bytte ut mennesker med roboter og kunstig intelligens. Dette er ikke bare innenfor «enkle» yrker slik som produksjon og liknende. Men vi har også sett at kunstig intelligens og roboter kan være med å sette preg på yrker som bla. Lege.

Det er veldig spennende å tenke på hvordan alt vi har lært om i dette kurset har hatt en virkning på samfunnet så langt, og undre og se på hvordan det kan komme til å påvirke samfunnet i en enda større grad fremover.

For min egen del, så gleder jeg meg til å se hvordan alt jeg har lært om kommer til å påvirke meg, mine studier og etter hvert jobb. Men jeg må til slutt si takk til Arne Krokan som har lært meg masse nytt og spennende gjennom både forelesninger, og gitt meg bloggoppgaver som har fått meg til å forstå enda bedre og muligens blitt en litt klokere person.

Sander E. Bjørke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *