Hvilke markedsføringskanaler burde din bedrift satse på i 2021?

Valget av hvilke markedsføringskanaler din bedrift burde bruke kommer til å variere ut ifra størrelsen på bedriften, hva bedriften din driver med og hvilken målgruppe man prøver å nå ut til. I dette blogginnlegget vil jeg ta utgangspunktet i statistikk fra Ipsos SoMe-tracker Q4’20 , for å gi en anbefaling til hvilke digitale markedsføringsplattformer bedrifter og organisasjoner burde benytte seg av i 2021.

Det første som er relevant å se på er bruken over sosiale medier i Norge Q4 2020. Under er et bilde som viser den daglige bruken av sosiale medier.

Her kan vi henholdsvis se at Facebook er ledende. De fire største sosiale mediene i norge er Facebook, messenger, snapchat og Instagram. Facebook eier 3 av de 4 største sosiale mediene; Facebook, messenger og instagram. Forutenom dette eier de også Whatsapp.

Videre vil det være lønnsomt å ta en titt på hvem det er som bruker de forskjellige sosiale mediene. Under er bilder av hvem det er som bruker de forskjellige sosiale mediene.

Q4 20 slide 5
Q4 20 slide 6
Q4 20 slide 7

Med informasjonen som er vist over kan man lettere gjøre en beslutning på hvilke sosiale kanaler man bør benytte seg av. Man må først ta i betraktning den målgruppen man ønsker å treffe, og deretter finne frem de rette dataene til å understøtte hvorfor man burde ta i bruk en gitt plattform til å markedsføre seg på.

Eksempelvis kan vi ta for oss bedriften DNB, som er rangert som Norges 8 største selskap. Hovedmålsetningen til DNB vil være å markedsføre seg slik at de tiltrekker seg så mange nye kunder som mulig, samtidig som de forholder seg relevant til de kundene de allerede har. Deres primærmålgruppe vil derfor være mennesker mellom 18-59 år av alle kjønn.

En mer spesifikk målgruppe for de vil være å tilegne seg nye unge kunder som akkurat har kommet ut i markedet og er på utkikk etter en ny bank. Denne målgruppen vil derfor være mennesker 18-29. Ut ifra denne målgruppen kan vi derfor ta en titt på opplysningene gitt i bildene over, og se at de medieplattformene som er mest aktuelle er Facebook, instagram og snapchat.

Plattformene for deg med 18-29 som målgruppe.

Dersom bedriften din sin målgruppe er 18-29, så burde du vurdere å ta i bruk Instagram som markedsføringskanal. Denne plattformen er den med flest brukere i aldersgruppen 18-29. I denne aldersgruppen så utgjør kvinner den største delen.

Hvordan skille seg ut fra massene på Instagram?

Personer på instagram søker nødvendigvis ikke etter dine produkter eller tjenester der, og det er derfor viktig å skille seg ut fra resten. For å gjøre det enkelt for folk å finne deg, er det smart å ta i bruk gode hashtags. Dette øker sannsynligheten for at ditt innlegg blir sett. Når man velger hashtag er det viktig å vite om man ønsker å bruke generelle eller spesifikke tags. Dersom man tar i bruk generelle tags, så bruker man tags som er populære, men generiske. Ved å ta i bruk mer spesifikke tags så er sannsynligheten for at man treffer de riktige personene større. Instagram tilbyr også at din bedrift kan betale for plassering og annonser. Dette kan være en god måte å øke synligheten til innlegget ditt. På innleggene man deler kan man også legge til en lokasjon. Dette kan være til hjelp dersom du er en restaurant, og folk lettere kan finne ut av hvor bedriften din er.

Videre er det viktig å tenke over hvordan type innlegg du deler. Det er viktig å dele et bilde eller en video som appellerer på en positiv måte til publikumet ditt, og det kan derfor være en mulighet å ta kontakt med et byrå som kan hjelpe deg med dette. Dette kan også fint gjøres selv, men dersom man har pengene til å bruke på det, så kan dette lønne seg.

Kilder

Ipsos. 14. januar 2021. Ipsos SoMe-tracker Q4’20. Hentet fra: https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *